Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Луценко оголосить війну cамогонникам і повіям

Вівторок, 17 лютого 2009, 10:20

Міністерство внутрішніх справ ініціює посилення штрафів за самогоноваріння, проституцію, хуліганство і дрібне злодійство.

Про це в інтерв'ю Сегодня сказав міністр внутрішніх справ Юрій Луценко.

"Готуємо пропозиції до ВР переглянути штрафи і за інші види порушень. Наприклад, за самогоноваріння. Сьогодні цей штраф - 150 гривень, що просто несерйозно. Потрібно збільшувати, можливо, і в 10 разів", - сказав він.

"Як інакше боротися з алкоголізмом і побутовим пияцтвом? На селі процвітає самогоноваріння у великих обсягах. І це призводить до значної кількості тяжких злочинів на ґрунті пияцтва, в тому числі вбивств. З цим потрібно боротися, тому я виступаю за посилення штрафів, в першу чергу за збут самогону. Якщо зробив для себе - пий, будь ласка. Але не споюй, наживаючись, інших ", - додав Луценко.

Те ж саме, на думку міністра, можна сказати про проституцію.

"Країна на очах стає раєм для секс-туризму. Особливо огидно, що процвітає педофілія і дитяча порнографія. Потрібно терміново посилювати боротьбу з цим. Але закон передбачає за це від 51 до 255 гривень штрафу - сміховинні суми", - обурився він.

Крім того, за словами Луценка, потрібно піднімати штрафи за хуліганство і за дрібне злодійство.

"Я взагалі не можу зрозуміти, як це у нас в парламенті один діяч зумів провести межу, нижче якої при крадіжці кримінальної відповідальності просто не існує. В минулому році це було 772 гривні, в цьому вже 907. Украв корову - немає відповідальності, мобілку - теж немає ... При цьому адмінвідповідальність - 150 гривень. Виходить, вкрав на 900, заплатив 150 ... Брєд! ", - обурився він.

"Тому я ініціюю закон, за яким би була межа в 150 гривень, яка не буде змінюватися постійно. Все, що більше, підлягає кримінальній відповідальності. Так, у міліції зіпсується статистика, але кому потрібна глянцева картинка? В СРСР не було сексу, а у нас цей депутат хоче створити Україну без кишенькових злодіїв", - зазначив Луценко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування