Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ДУСя витратить на ремонт держмерседесів 6 мільйонів

Вівторок, 17 лютого 2009, 10:42

Державне управління справами оголосило низку тендерів на ремонт і обслуговування своїх автомобілів.

Загальна сума витрат відомства, що займається забезпеченням перших осіб держави, може досягти 6 мільйонів гривень, пише газета "Дело".

З цієї суми на парк представницьких машин Mercedes-Benz ДУС витратить 3,5 мільйони гривень. За даними Міністерства економіки, переможцями тендера по "мерседесах" уже стали фірма "Юніком Авто" (освоїть 2 мільйони гривень), а також "Автомобільний дім Україна Mercedes- Benz" (1,5 мільйони гривень).

Точно таку ж суму — 3,5 мільйони гривень — у ДУС витратили на ремонт і техобслуговування автомобілів Mercedes-Benz у 2008 році.

Офіційно в Держуправлінні не розкривають чисельності свого автопарку. За оцінками "Дела", у розпорядженні ДУС — до 50 автомобілів Mersedes-Benz S-класу і E-класу.

Такий висновок можна зробити зі слів директора "Юніком Авто" Андрія Криштопа.

"Якщо враховувати тільки технічне обслуговування одного автомобіля без необхідності ремонту, то в 50 тисяч гривень (на рік) можна укластися", — оцінив він вартість обслуговування одного автомобіля представницького класу. При цьому директор автокомпанії відзначив, що заміна одного амортизатора представницького "мерседесу" може обійтися в 25 тисяч гривень.

Разом з тим Криштоп відмовився повідомити, скільки автомобілів ДУС буде обслуговувати його компанія в 2009 році, пославшись на комерційну таємницю. За одержанням цієї інформації директор порадив звернутися в ДУС.

Тим часом автобаза Держуправління проводить ще один автотендер. Держустанова оголосила конкурс на обслуговування і ремонт машин інших представницьких марок: BMW, Toyota Camry і Range Rover. Торік вартість обслуговування цих автомобілів перевищила 600 тисяч гривень. З них 95 тисяч гривень приходилося тільки на обслуговування одного Range Rover.

Навесні ДУС також планує закупити 30 тисяч одиниць "автомобільного устаткування" для машин ВАЗ і ГАЗ. Торішній тендер по придбанню автоустаткування коштував скарбниці більш 2 мільйонів гривень.

Шість мільйонів гривень на утримання автопарку робить ДУСю лідером по цій статті витрат серед інших державних структур. Так, торік Кабмін витратив на обслуговування, ремонт і запчастини для автомобілів 5,7 мільйони гривень, Верховна Рада — 2,5 мільйонів, відзначає видання.

Для порівняння: у держбюджеті на оздоровлення і відпочинок дітей в оздоровчих таборах Державного управління закладено лише 2,5 мільйони гривень.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування