Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Скоро українці зможуть отримувати травматичну зброю

Середа, 18 лютого 2009, 10:53

Реалізація ідеї дозволити всім охочим купувати травматичні пістолети близька до фінішу - вже в найближчому майбутньому українці отримають доступ до зброї.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ Юрій Луценко в інтерв'ю "Сегодня".

"Пістолети пройшли експертизу – їхні постріли не несуть смертельного результату", - сказав він.

Міністр повідомив, що "проект постанови, підготовлений МВС, пройшов Мін'юст, незабаром буде розглянутий на Кабміні".

"Право купувати травматичну зброю отримають ті громадяни, які пройдуть медичний огляд, не мають судимості і проблем із законом, а також закінчать спеціальні курси з володіння зброєю при місцевих підрозділах МВС", - зазначив Луценко.

Джерело видання в підрозділі МВС, яке видає дозвіл на носіння зброї, не змогло пояснити, що це будуть за курси. Співрозмовник лише запевнив, що поки таких курсів нема.

"Поки в Україні працюють майже 30 тирів (у Києві їх 4), які мають права навчати стрільбі тих українців, яким це потрібно для роботи. Я не виключаю, що в таких тирах і будуть проходити курси", - додав він.

Зі свого боку, правозахисник Тетяна Монтян вважає, що курси, якщо їх монополізує МВС, стануть черговою корупційною годівницею.

"Зараз і без дозволів багато людей володіють зброєю. На мій погляд, ці курси при міліції будуть просто відмиванням грошей", - говорить вона.

Багато експертів побоюються, що роздача пістолетів усім охочим призведе до сплеску побутової злочинності. На що в МВС кажуть, що зброї на руках і так багато, але володіють нею найчастіше злочинці, - а простим людям захищатися нічим.

У міліції також нагадують, що, застосовуючи травматичну зброю не в якості захисту і маючи при цьому всі дозволи, власник нестиме відповідальність і за завдання ушкоджень.

Як відомо, за легкі тілесні ушкодження передбачено покарання у вигляді виправних робіт або обмеження свободи до 2 років; за середні – позбавлення свободи до 3 років; за важкі – позбавлення свободи до 5 до 7 років.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування