Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МВФ прогнозує Україні падіння ВВП на 10%

Середа, 18 лютого 2009, 12:17

Місія Міжнародного валютного фонду допускає падіння рівня ВВП в Україні на 8-10% у разі, якщо влада нічого не робитиме для подолання кризи.

Про це повідомив виконувач обов'язків міністра фінансів Ігор Уманський на брифінгу в Кабінеті міністрів.

"Вони прогнозують зниження ВВП на 8-10%, але за умови, якщо уряд і НБУ нічого не робитимуть для виходу з кризової ситуації", - заявив Уманський.

Водночас він попередив, що неможливо спиратися на такий прогноз. "Якщо ми міняємо базові умови розвитку України, то змінюються і сценарії, і оцінки ситуації", - пояснив виконувач обов'язків міністра фінансів.

Уманський підтримав відмову Держкомстату публікувати щомісячні дані динаміки ВВП. "За підсумками місяця ми отримуємо некоректні аналізи. Лише за результатами кварталу можна будувати тенденцію по макропоказниках і бюджету", - пояснив він.

Говорячи про заходи уряду щодо скорочення видатків у зв'язку зі зменшенням платежів до бюджету, Уманський сказав, що Кабмін не буде урізати видатки по соціальних зобов'язаннях.

"Зменшення соціальних зобов'язань не ставилося урядом. Ми плануємо подавати законопроекти щодо збільшення фіскальної бази, а також залучення коштів від країн-партнерів", - додав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування