Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко вимагає від Тимошенко розписати, куди вона витрачає гроші

Середа, 18 лютого 2009, 12:58

Президент Віктор Ющенко просить уряд терміново затвердити порядок використання коштів стабілізаційного фонду.

Про це йдеться у листі глави держави до прем'єр-міністра.

"Прошу вас у найкоротший термін ініціювати розгляд і затвердження Кабінетом Міністрів України порядків використання коштів Стабілізаційного фонду за законодавче визначеними напрямами та не допускати їх виділення у подальшому без наявності необхідних на те підстав", – зазначає Ющенко, повідомляє прес-служба президента.

При цьому президент вказує на те, що на Кабінет Міністрів покладено обов'язок встановити 22 порядки використання коштів Стабілізаційного фонду за визначеними законодавством напрямами (частина друга статті 76 Закону України "Про Державний бюджет України на 2009 рік").

"Проте на сьогодні урядом не затверджено більшість порядків за відповідними напрямами.

На мою думку, така ситуація створює підґрунтя для використання коштів Стабілізаційного фонду непрозоро та не за цільовим призначенням", – констатує президент.

Він наводить приклад, коли без будь-якого обґрунтування та через відсутність затвердженого порядку виділено із Стабілізаційного фонду 68,8 млн грн на поповнення статутних фондів Харківського державного авіаційного виробничого підприємства та державного підприємства "Київський авіаційний завод "Авіант".

"Такі урядові рішення мають прийматися за чітко визначеною процедурою і з дотриманням вимог законодавства України", – наголошує президент.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування