Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Коаліція ділитиме крісла вночі

Середа, 18 лютого 2009, 13:39

У середу на засіданні Ради коаліції розглядатиметься питання кадрових змін в уряді.

Про це в інтерв`ю журналістам заявив перший заступник голови фракції БЮТ Андрій Кожем’якін, повідомляє УНІАН.

Він зазначив, що ці рішення обговорюватимуться "ввечері, може вночі, а може завтра зранку".

Кожем’якін підкреслив, що прем’єр-міністр і фракція БЮТ "уже визначилась із кадрами, але для того, щоб все було по-чесному і по справедливості", необхідне рішення колег по коаліції - фракцій "Наша Україна – Народна самооборона" та Блоку Литвина.

"Дуже сподіваємось, що це рішення сьогодні ми почуємо увечері", - зазначив Кожем’якін.

За його словами, проблема у тому, що в фракції НУ-НС склалася "складна ситуація, оскільки там є групи – за Україну, за єдину Україну, за ще більшу Україну".

Кожем’якін зазначив, що в разі досягнення домовленостей, БЮТ пропонуватиме провести "пакетне голосування" за всі кадрові призначення.

Він наголосив, що в уряді терміново необхідно здійснити заміну міністрів, оскільки "ще тиждень-два і Кабмін взагалі перестане працювати".

Депутат підкреслив, що в ситуації, коли "прем’єр-міністр України і два-три міністри на чолі з першим віце-прем’єр-міністром допомагають, а більше ніхто не працює – це погано". "Тому зміни повинні бути кардинальні", - додав він.

На запитання журналістів, чи готова коаліція запропонувати фракції КПУ посади керівників комітетів, а також міністра охорони здоров’я, Кожем’якін відповів: "Комуністи входять в коаліцію?".

"Якщо хтось хоче отримати міністерську посаду, то він повинен увійти в коаліцію, підписати угоду і тоді буде претендувати на посади міністрів", - додав депутат.

На уточнююче запитання журналістів про те, що у коаліції для затвердження нових міністрів без КПУ не вистачить голосів, Кожем’якін відповів: "Тільки що ми проголосували за кажанів (сьогодні Верховна Рада України 239-ма голосами ухвалила поправки до Угоди про збереження кажанів у Європі), і нормально без комуністів справилися". Він додав, що "це тільки перший крок".

На запитання, хто з міністрів, на його думку, крім Віктора Пинзеника, мав би подати у відставку, Кожем’якін сказав, що було б доцільно, якби заяви про відставку написали "міністр юстиції, міністр оборони, міністр закордонних справ".

На запитання, яка кандидатура запропонована на посаду міністра фінансів України, Кожем’якін відповів: "Це буде фахівець, людина, яка дійсно розбирається в фінансах". При цьому прізвище кандидата він відмовився називати.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...