МЗС варто було порадитися з приводу Черномирдіна, вважають у Ющенка

Середа, 18 лютого 2009, 13:42

Питання про можливе оголошення посла РФ у Києві Віктора Черномирдіна персоною нон ґрата українському Міністерству закордонних справ варто було б обговорити з членами міжвідомчої стратегічної групи з україно-російських відносин.

Таку думку висловив заступник глави секретаріату президента Роман Безсмертний на прес-конференції, відповідаючи на питання, чи не погіршить заява МЗС і без того непрості україно-російські відносини, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Ще торік президентом була створена стратегічна група з відносин з Російською Федерацією. Мені здавалося, що подібні речі мали узгоджуватися з цією групою, яку очолює Раїса Богатирьова (секретар РНБО)", - сказав Безсмертний.

Заступник глави секретаріату зазначив, що займається іншими питаннями і не знає, якими мотивами керувався МЗС України, роблячи подібні кроки. "Можливо воно (міністерство закордонних справ України) і мало підстави", - допустив Безсмертний.

Він також повідомив, що почув про цю інформацію, знаходячись із президентом Віктором Ющенком в Хмельницькій області.

1 грудня 2008 року президент Віктор Ющенко своїм указом створив міжвідомчу стратегічну групу з україно-російських відносин.

До складу стратегічної групи, крім секретаря РНБО Богатирьової, увійшли також посол України в Росії, перший заступник секретаря РНБО Костянтин Грищенко, заступник глави секретаріату президента Андрій Гончарук, глава правління "Нафтогазу України" Олег Дубина.

Крім того, до складу групи увійшли міністр оборони Юрій Єхануров, заступник голови МЗС Юрій Костенко, голова Держприкордонслужби Микола Литвин, голова Служби зовнішньої розвідки Микола Маломуж.

Також у групі перший заступник голови СБУ - керівник Антитерористичного центру при СБУ Валентин Наливайченко, міністр промислової політики Володимир Новицький, міністр закордонних справ Володимир Огризко і колишній міністр фінансів Віктор Пинзеник.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування