Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Ющенка проти пакетного "кота в мішку" від Тимошенко

Середа, 18 лютого 2009, 13:50

Заступник глави секретаріату президента Андрій Кислинський заявляє про неприпустимість проведення ротації в уряді "пакетом", фактично пропонуючи парламенту чергового "кота в мішку".

"Пакетом", а це фактично оптом, будуть звільнятися одні й призначатися інші. Перших по замовчуванню, без будь-яких пояснень, виведуть зі складу уряду, інших – намагатимуться туди завести", - сказав він, повідомляє прес-служба президента.

"Очевидно, що для організаторів ротації урядовців не є принциповим фаховість нових членів Кабміну, вони просто мають виконати наказ зверху: за будь-яку ціну залишити при владі прем'єра", - переконаний Кислинський.

За його словами, "метод "пакетного" голосування було обрано не випадково".

"По-перше, організатори не впевнені у своїх силах, адже за відсутності реальної коаліції і реальних 226 голосів досить важко проводити успішні голосування кожного разу. З іншого боку, кожне залучення сторонніх депутатів занадто дорого обходиться прем'єрові та її команді. По-друге, очевидною є потреба унеможливити дискусію в стінах парламенту по кожній кандидатурі", - зазначив Кислинський.

Заступник глави секретаріату президента упевнений, що у таких діях простежується невпевненість організаторів у фаховості і придатності кандидатів на посади в уряді.

"По-третє, організатори дивним чином думають, що одне голосування комуністів менше кинеться в око суспільству, ніж голосування по кожному кадровому рішенню окремо", - сказав Кислинський.

"Комуністи широко представлені на посадах заступників міністрів, натомість за голосування по Стельмаху (відсторонення голови Нацбанку Володимира Стельмаха) була відновлена на посаді голови Держкомархіву інженер-механік з КПУ Ольга Гінзбург", - зазначив він.

"Скільки коштувало голосування по відставці (міністра фінансів Віктора) Пинзеника, яке не могло відбутися без голосів комуністів, ми побачимо найближчим часом", - додав заступник глави СП.

Кислинський наголосив, що суспільство має бути поінформовано щодо усіх обставин кадрових перестановок в уряді Юлії Тимошенко.

"Коли у листопаді 2007 року Тимошенко представляла кандидатів в її уряд, усі були гідні посад міністрів. Сьогодні раптом все змінилося. На жаль, до суспільства доводяться лише "версії правди" від Тимошенко, в яких вона дозволяє собі іронізувати на теми, які є вкрай важливими для країни. Це, зокрема, стосується фінансів країни та урядовця, який ними опікується", - зазначив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...