Тимошенко називає збір підписів до МВФ "стандартним"

Середа, 18 лютого 2009, 14:00

Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко заявляє про те, що декларація про готовність України до продовження співпраці з МВФ є стандартним документом для переходу до оформлення другого траншу від фонду.

Про це вона сказала на брифінгу в середу, відповідаючи на питання журналістів.

"Це стандартний документ для того, щоб перейти до оформлення другого траншу. Потрібна загальна спільна воля всіх владних інституцій", - пояснила Тимошенко.

"Саме тому ми підготували цей документ. Я його підписала, підписав виконувач обов'язків міністра фінансів. Зараз працює наша команда в НБУ, і сьогодні ми передамо документ президенту", - додала вона.

За словами Тимошенко, у декларації прописано "те, як наповнюється бюджет, як ми виконуємо спільну програму, яку ми підписали з МВФ".

"Це стандартний документ, який ми мусили направити, висловивши готовність перейти до прийняття другого траншу від МВФ", - наголосила прем'єр.

На питання, чи готовий уряд переглянути макропоказники бюджету, щоб отримати другий транш кредиту МВФ, Тимошенко відповіла, що "зараз таких радикальних вимог ми не маємо".

"Я вчора мала розмову з представником місії в Україні пані Пазарбазіолу. Ми обговорили всі кроки і ми ці кроки робимо. Я переконана, що все буде добре і Україна отримає наступний транш", - заявила Тимошенко.

Крім того, Тимошенко повідомила, що збоку МВФ немає радикальних вимог до України, на зразок, перегляду макроекономічних показників.

"Я вчора ввечері розмовляла з керівником місії МВФ в Україні, ми обговорили всі необхідні кроки. Ми всі кроки робимо і я переконана, що все буде добре - країна отримає наступний транш", - заявила прем'єр.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News