ТИМОШЕНКО ПРОПОНУЄ БАНКАМ ГРОШІ В ОБМІН НА АКЦІЇ

Середа, 18 лютого 2009, 14:03

Уряд ухвалив рішення про участь держави у збільшенні капіталів комерційних банків в обмін на частину їхніх акцій.

Про відповідне рішення уряду на брифінгу у середу повідомила прем’єр Юлія Тимошенко.

"Ми ухвалили на засіданні уряду постанову, яка забезпечує всю систему рекапіталізації комерційних банків. Уряд створив механізм підтримки комерційних банків через входження у їх статутні капітали, тим самим оздоровлюючи банки", - сказала вона.

При цьому Тимошенко наголосила, що це буде "добровільна співпраця" банків з державою.

"Уряд за бажання банків може посилити капітал банків і дати їм можливість більш якісно працювати з клієнтами, в тому числі з тими, хто поклав депозити, хто тримає поточні рахунки", - сказала вона.

Тимошенко зазначила, що для того, щоб "банку скористатися можливістю отримати від держави збільшення статутного капіталу в обмін на частину своїх акцій, їм треба буде пройти деякі діагностичні процедури, які можуть засвідчити, в якому стані знаходяться банки, скільки йому потрібно грошей".

За її словами, рішення щодо рекапіталізації банків збоку держави буде ухвалюватися на засіданні уряду.

"При чому уряд буде ухвалювати рішення двічі. Перше – це рішення щодо входження у статутний капітал конкретного банку, друге – це рішення, на яких умовах, як і в яких сумах", - сказала Тимошенко.

"Це буде все відбуватися у повній координації з Нацбанком і за рішенням уряду. Ми будемо готові підійти до збільшення капіталів банків вже з кінця наступного тижня, тому що все підготовлено", - додала вона.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування