Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Росії впевнені, що заберуть собі Крим, якщо захочуть

Середа, 18 лютого 2009, 14:37

Депутат Держдуми Росії, перший заступник голови комітету Держдуми зі справ СНД і зв'язків зі співвітчизниками Костянтин Затулін запевняє, що в Росії немає намірів анексувати Крим в України.

Про це він повідомив під час відеомосту "Москва-Київ", передають Українські новини.

"Я не бачу з боку Росії будь-якого офіційного або неофіційного серйозного плану або бажання забрати Крим в України", - сказав Затулін.

За його словами, Росія хоче домогтися того, щоб влада України поводилася культурно щодо Криму.

При цьому Затулін зазначив, що Росія в змозі забрати Крим у України, якщо вона цього захоче.

"Якщо уявити собі на момент, що Росія поставить собі за мету забрати Крим в України, а Україна не в змозі протиставити цьому нічого, крім юридичної техніки, то запевняю вас, що, незважаючи на жодну юридичну техніку, справу буде зроблено", - сказав він.

Крім того, Затулін зазначив, що Крим за радянських часів було передано Україні з порушенням законодавства і зараз це сприймається в Росії як несправедливість.

Як повідомлялося, виконуючий обов'язки голови Служби безпеки України Валентин Наливайченко заявляє, що російські політики причетні до фінансування сепаратистських акцій в Україні, зокрема, він звинуватив у цьому Затуліна і мера Москви Юрія Лужкова.

11 травня 2008 року в Севастополі Лужков заявив, що це місто ніколи не передавалося Україні і потрібно знову порушити питання про належність Севастополя.

У липні 2008 року СБУ заборонила в'їзд до України Затуліну.

У серпні 2008 року Міністерство закордонних справ Росії заявило про зняття Україною цієї заборони.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування