Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

До вечора Донецьк може залишитися без тепла і гарячої води

Середа, 18 лютого 2009, 15:05

"Донецькміськтепломережа" одержала офіційне повідомлення про те, що в середу об'єкти теплопостачання Донецька будуть відключені від газу.

Про це повідомляє "Остров" із посиланням на прес-службу тепломережі.

За оцінками фахівців, у випадку повного відключення котелень на відновлення нормальної роботи системи теплопостачання Донецька може знадобитися від кількох днів до місяця – в залежності від температури зовнішнього повітря.

"Чим холодніше на вулиці, тим швидше ми дійдемо до так званої "точки замерзання", коли доведеться повністю скинути воду з наших мереж, щоб уникнути утворення крижаних "пробок", - пояснив головний інженер "Донецькміськтепломережі" Віталій Охременко.

"Після цього нам, по суті, доведеться виконати весь комплекс передзапускових заходів, що ми виконуємо при початку опалювального сезону – заповнення системи, тестова циркуляція теплоносія, усунення поривів, що виникли внаслідок термічної деформації трубопроводів, розпалювання казанів... На це піде багато часу", - додав він.

Адміністрація теплопостачального підприємства наголошує, що нинішня ситуація спровокована неплатежами населення.

Внаслідок постійних недоплат жителів Донецька за опалення і гарячу воду, тепломережа з початку опалювального сезону накопичила борг перед газовою компанією в обсязі 122 млн. грн.

Загальна заборгованість мешканців Донецька за послуги тепломережі складає аналогічну суму.

Керівництво "Донецькміськтепломережі" закликає жителів міста найближчим часом погасити заборгованість за послуги підприємства.

"Основне джерело, за рахунок якого ми можемо погасити борги за газ – це платежі населення. Тим часом рівень оплати з початку 2009 року не перевищує 66%, і жителі міста повинні розуміти, що спровокували це відключення своїми неплатежами", - підкреслив перший заступник директора "Донецькміськтепломережі" Олександр Семченко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування