БОГАТИРЬОВА: УКРАЇНА У НАЙГІРШІЙ КРИЗІ ЧЕРЕЗ ТИМОШЕНКО

Середа, 18 лютого 2009, 15:16

Україна перебуває у найглибшій фінансово-економічній, банківській, політичній і соціальній кризі серед країн світу через те, що прем’єр Юлія Тимошенко в момент розпалу світової кризи неправдиво заявила, що Україну глобальна криза обійде.

Про це йдеться в заяві секретаря Ради національної безпеки й оборони України Раїси Богатирьової.

Водночас, наголошує вона, урядом не лише не розроблена антикризова програма, але й не ухвалений "жоден із реальних антикризових законів".

"Більше того, в уряду немає жодної системної ідеї, плану з управління національною фінансово-економічною кризою. Саме ця обставина засвідчує повну втрату урядом функцій з консолідації нарощування зусиль щодо забезпечення національних інтересів", - заявляє Богатирьова.

За її словами, "ахіллесовою п’ятою уряду є енергетична безпека, яка сьогодні його політиками віддана на заклання в боротьбі за посаду президента", що РНБО "переконливо довела" на засіданні 10 лютого.

"Підписані в Москві газові угоди несуть великі ризики для національної економіки і мають всі об’єктивні чинники ще більше посилити рецесію, девальвацію гривні. В цьому плані пошуки грошей за межами країни для фінансування роздутого дефіциту державного бюджету є неминучими. Але спроби отримати урядом кредит під геополітичними умовами, неприйнятними для народу України, може призвести до фактору "тихої колонізації", - наголошує Богатирьова.

"В цей час, як ніколи, дії уряду мають бути прозорими, чесними і зрозумілими для суспільства. Будь-яка політична маніпуляція, чи брехня від членів Кабінету міністрів підриває базу не тільки довіри, але й демократії. Будь-який відступ від Конституції і закону засвідчує втрату єдиного і прийнятого суспільством способу національної стабільності. Особливо небезпечно, коли це є прямою політикою умислу дій вищих державних посадовців", - додає секретар РНБО.

Водночас, каже Богатирьова, уряд розгорнув "брудну та нечесну боротьбу проти всіх незгодних з його згубною для України політикою" та намагається "підірвати довіру" до діяльності РНБО, щоб "дестабілізувати ситуацію в країні, люмпенізувати політику та будь-якою ціною уникнути відповідальності за власні прорахунки".

"Постійне ведення піар-воєн вищими посадовцями під час виконання ними своїх прямих конституційних обов’язків є свідченням їх безпорадності діяти в складних умовах рішуче і професійно", - переконана секретар РНБО.

"Уряду залишається все менше легальних шансів застосувати антикризові програми. Тому він, виходячи з його політики, готовий все частіше йти на небезпечні для суверенітету і стратегічного курсу України невигідні умови і пропозиції", - заявляє Богатирьова.

"Команда уряду, що очевидно, вже погано прораховує і оцінює всі ризики пов’язані із розвитком сценарію багаторівневої фінансово-економічно, соціально-політичної кризи в Україні. Загрозою є те, що він, під приводом гучних заяв, тиражуванням неправди, приховує ці ризики від суспільства", - додає вона.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування