Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росія скаржиться, що Україна веде її в глухий кут

Середа, 18 лютого 2009, 16:03

Голова Держдуми Борис Гризлов бачить прогрес у відносинах між Москвою і Мінськом і одночасно констатує погіршення російсько-українських відносин, обвинувачуючи в цьому Київ.

"Якщо говорити про російсько-білоруські відносини, то підкреслю, що Росія і Бєларусь створили Союзну державу, що реально існує і розвивається", - заявив Гризлов, виступаючи в середу в Брянську на I Слов'янському міжнародному економічному форумі, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

За його словами, у рамках загального бюджету фінансуються близько сорока союзних програм і заходів, забезпечена рівність прав громадян, ефективно вирішуються задачі в сфері оборони і безпеки.

"З Україною в Росії відносини вибудовуються останнім часом складніше. Причина - у політиці нинішнього керівництва України, яку, відверто кажучи, ми не можемо назвати дружньою", - сказав голова Держдуми.

За його словами, досить подивитися на "завзяте бажання бачити себе в НАТО". "Дії української влади, спрямовані на те, щоб посіяти ворожнечу між нашими народами, це для України - шлях у глухий кут", - заявив Гризлов.

Разом з тим він підкреслив, що Україна - стратегічний партнер Росії. "Ми знаємо, що в нас набагато більше спільного, ніж різного", - додав глава Думи.

Гризлов, який очолює Вищу раду "Єдиної Росії", відзначив, що партія прагне зміцнювати контакти по своїй лінії.

"Один з наших інтелектуальних центрів - Центр соціально-консервативної політики - представлений у Києві. Ми хочемо відкрито і чесно обговорювати існуючі проблеми, разом шукати шляхи їх рішення, намічати перспективні спільні проекти", - сказав він.

Гризлов вважає дуже важливим, що це прагнення знаходить підтримку і зустрічний інтерес в українських колег.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування