Богатирьова пропонує Тимошенко свій "майданчик" і радить забути про вибори

Середа, 18 лютого 2009, 16:19

Рада національної безпеки й оборони на чолі з президентом Віктором Ющенком є для уряду України найбільш оптимальним і ефективним антикризовим майданчиком, який єдино може забезпечити консенсус в протистоянні "Великій Українській Кризі".

Про це йдеться в заяві секретаря РНБО Раїси Богатирьової, розповсюдженій у середу прес-службою Радбезу.

Богатирьова нагадує, що відповідно до Конституції, РНБО координує і контролює діяльність уряду та всієї системи виконавчої влади.

"В цей момент усі розвинуті країни посилюють роль і функції радбезів як антикризових центрів формування рішень для урядів. Така модернізація інститутів при найбільш стабільному центрі влади – президентові, дає шанс на надзвичайну і динамічну мобілізацію всіх органів державної влади, суспільства на пошуки інструментів зупинення галопуючої кризи, яка за латиноамериканським сценарієм провокує дефолт", - зазначає вона.

"Дивує і стає небезпечним той факт, що уряд замість, нехай важкого, але вкрай потрібного діалогу про консолідацію зусиль з президентом, силами членів уряду та коаліції, розгорнув брудну та нечесну боротьбу проти всіх незгодних з його згубною для України політикою, критикою його непрозорих і непрофесійних дій", - заявляє Богатирьова.

За її словами, "залежні від уряду та його бізнесових кіл засоби масової інформації все частіше і частіше влаштовують "полювання на відьом", розповсюджують недостовірну інформацію, що дезорієнтує суспільство і завдає серйозної шкоди державі".

"Намагання підірвати довіру до діяльності конституційного органу – Ради національної безпеки і оборони України, який забезпечує національну безпеку та оборону України шляхом координації і контролю за діяльністю уряду, є черговою спробою політтехнологів уряду дестабілізувати ситуацію в країні, люмпенізувати політику та будь-якою ціною уникнути відповідальності за власні прорахунки", - переконана Богатирьова.

"Уряд, нарощуючи політичні конфлікти, протистояння, проводячи закриту політику ухвалення рішень, дискредитації незгодних з його діями, повністю перекладає всю відповідальність за стабільність державного розвитку і антикризові заходи на простих українців. В будь-якому випадку постійне ведення піар-воєн вищими посадовцями під час виконання ними своїх прямих конституційних обов’язків є свідченням їх безпорадності діяти в складних умовах рішуче і професійно", - наголошує вона.

За словами Богатирьової, "спроби шукати винних, висувати звинувачення всім, хто не мовчить, дискредитувати тих, хто ще не втратив віри у відродження стабільності і розбудови сильної української європейської держави", є доказом неспроможності урядової команди прорахувати й оцінити всі ризики, пов’язані з багаторівневою кризою.

"РНБО на чолі з президентом Віктором Ющенком є для уряду найбільш оптимальним і ефективним антикризовим майданчиком, який, єдино, може забезпечити консенсус в протистоянні Великій Українській Кризі. Для цього уряду потрібно відмовитись думати і працювати на вибори президента України, а думати про наступні покоління", - заявляє секретар РНБО.


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування