Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Тимошенко не виключають справи, та про відставку вона "не шкодувала" б

Четвер, 19 лютого 2009, 08:58

У БЮТ бачать політичне підґрунтя в розпочатих Службою безпеки й Генеральною прокуратурою перевірках дій українських посадових осіб під час підписання газових угод із Росією.

"За всім цим стоїть (президент) Віктор Ющенко і депутати з Партії Регіонів, які лобіюють інтереси "РосУкрЕнерго", - сказав депутат-бютівець Сергій Соболєв, пише "Сегодня".

"Вони сподіваються на те, що прокуратура зробить подання чи в парламент, чи президенту для скасування цих контрактів. Але з цього нічого не вийде – це не входить у компетенцію ні того, ні іншого", - упевнений Соболєв.

А джерело в оточенні Тимошенко в оцінці цілей Генпрокуратури й СБУ йде ще далі.

"Передбачається не тільки скасування контрактів, але порушення кримінальної справи проти Тимошенко. А це, у свою чергу, може стати підставою для відсторонення її від виконання обов'язків прем'єра", - вважає джерело.

"Але це теоретично. Практично знімати Тимошенко в умовах найсильнішої економічної кризи ніхто не буде, тому що немає на сьогодні людей, готових зайняти її посаду. Однак, хочу відзначити, що якби Юлією Володимирівну відправили у відставку, то ніякого жалю з її боку не було б", - додає він.

Як відомо, Служба безпеки України і Служба зовнішньої розвідки, виконуючи рішення РНБО, приступили до перевірки дій українських посадових осіб під час підписання газових угоді із Росією, а в середу до цього процесу підключилася і Генпрокуратура.

Як заявила заступник генпрокурора Тетяна Корнякова, буде проведена перевірка дотримання порядку підготовки і затвердження директив на газові переговори, а також дотримання директив при проведенні цих переговорів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування