Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Європі упевнені, що Москва і Київ мають самі виправити свій імідж

Четвер, 19 лютого 2009, 10:49

Москва і Київ самі повинні зробити кроки, щоб відновити довіру до себе після газового конфлікту.

Про це заявив офіційний представник Єврокомісії з питань енергетики Ферран Таррадельяс Еспуні в інтерв'ю газеті Комерсант-Україна.

"Репутація обох країн у ЄС сильно постраждала, насамперед серед простих споживачів. І тепер Москва і Київ мають самі почати певні дії для того, щоб відновити довіру до себе", - сказав він.

"Що стосується Росії, то вона буде залишатися одним з найбільших постачальників енергоносіїв у ЄС, а тому ми будемо продовжувати з нею діалог і шукати точки зближення. Але це не скасовує задачі по диверсифікації", - підкреслив він.

Еспуні підкреслив, що Єврокомісія має намір підсилювати інтеграцію енергосистем усередині ЄС і продовжувати проводити єдину енергетичну політику.

"І звичайно, ЄС буде працювати над забезпеченням безпеки поставок енергоносіїв у Європу і диверсифікацією маршрутів і джерел цих поставок", - додав він.

Він також підкреслив, що Європа не змінила позицію по будівництву газопроводу Nord Stream.

"Ми як і раніше вважаємо його одним із пріоритетних для ЄС проектів в області енергетики, що відбито в декількох програмних документах Єврокомісії. Але ми підтримуємо цей проект тільки за умови, що будуть дотримані всі екологічні вимоги", - підкреслив він.

"Але South Stream не є для нас пріоритетом, для нас важливіший проект Nabucco", - також відзначив Еспуні.

Він підкреслив, що проект Nabucco не спрямований проти Росії.

"Мова йде в кращому випадку про додаткові 31 млрд кубометрів газу на рік, тож російський газ ми як і раніше будемо закуповувати в істотних обсягах. Але Nabucco дає можливість диверсифікувати джерела поставок, у той час як South Stream приводить нас знову до того ж російському газу", - зазначив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...