Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Нафтогаз" попереджає: скоро йому нічим буде платити "Газпрому"

Четвер, 19 лютого 2009, 11:06

НАК "Нафтогаз України" заявляє про можливе погіршення ситуації щодо розрахунків з "Газпромом" внаслідок "катастрофічного" зростання заборгованості підприємств комунальної теплоенергетики перед підприємствами компанії.

Про це сказано у повідомленні прес-служби НАК.

Згідно з її даними, загальна заборгованість підприємств ТКЕ перед НАК "Нафтогаз України" складає 4,567 млрд. грн. і продовжує зростати.

Понад 1,127 млрд. грн. заборгувала компанії за 2008-09 рр. "Київенерго". Розрахунки за теплопостачання населенню з 01.11.2008 р. - 0%, заявляють у НАК.

"Водночас, НАК "Нафтогаз України" розроблено та передано на затвердження уряду збалансований фінансовий план компанії. У ньому передбачені кошти, необхідні для придбання газу для закачування в підземні газосховища", - сказано у повідомленні.

У НАК заявляють, що накопичення підприємствами комунальної теплоенергетики заборгованості за природний газ, може значно ускладнити виконання фінансового плану компанії, забезпечення наступних опалювальних сезонів, забезпечення вчасних та повних розрахунків з ВАТ "Газпром",
сплату податків та митних зборів, оплату транспортних послуг обласними підприємствами з газопостачання, "що, в свою чергу, призведе до несплати заробітної плати працівникам цих підприємств".

"Відповідні підрозділи НАК "Нафтогаз України" розпочали роботу із стягнення боргів за тепло з комунальних підприємств усіма можливими правовими засобами. Водночас, компанією, разом з урядом, готуються зміни до законодавства, що мають полегшити роботу із стягнення боргів з підприємств ТКЕ", - йдеться у повідомленні.

НАК "Нафтогаз України" ще раз наголошує, що накопичення заборгованості за спожитий газ підприємствами комунальної теплоенергетики "є загальнонаціональною проблемою та може призвести до негативних наслідків у економіці країни в цілому".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування