Тейлор сподівається на мир Тимошенко і Ющенка. Його забавляє Черномирдін

Четвер, 19 лютого 2009, 12:04

Посол США в Україні Вільям Тейлор сподівається на консолідацію зусиль українських політиків для рішення проблем економічної кризи в країні.

Таку думку він висловив на прес-конференції в четвер у Державній прикордонній службі України.

"Я сподіваюся, що політики України визнають цю загрозу і будуть працювати разом, щоб їй протистояти", - сказав Тейлор.

За його словами, той масштаб економічної кризи, що розгорнувся на сьогоднішній день в Україні, має змусити політиків зрозуміти, що в них немає іншого виходу, крім як разом працювати в напрямку подолання цих проблем.

"Політичні розбіжності не повинні стати на шляху рішення проблем економічної кризи, що загрожує нормальному життю громадян", - вважає посол.

Тейлор також прокоментував ситуацію між послом Росії Віктором Черномирдіним і МЗС України.

"Мені дуже подобається слухати, як говорить посол Черномирдін, це іноді забавно", - сказав Тейлор.

Коментуючи інтерв'ю посла газеті "Комсомольська правда", у якому зокрема йшлося про вплив США на Україну, а також про те, що Тейлор є "шпигуном", посол підкреслив, що Черномирдін дуже добре знає його біографію.

"У мене було дуже багато дружніх розмов із послом Россії Черномирдіним, він дуже добре знає історію мого життя", - сказав Тейлор.

Він пояснив, що дійсно служив в армії в 1960-70-их роках, однак з тих пір уже давно працює в державному департаменті США, "і пан Черномирдін це дуже добре знає".

"Він також дуже добре розуміє, що США беруть участь у тій діяльності, на яку їх запросила сама країна", - відзначив Тейлор.

Щодо України посол заявив, що участь США в різних проектах направлена на її інтеграцію у формат європейських інституцій.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування