Запоріжжя готують до відключення "за будь-якої температури"

Четвер, 19 лютого 2009, 16:28

Запорізький концерн "Міські теплові мережі" відпрацював схему і готується до відключення теплопостачання за будь-якої температури.

Про це заявив гендиректор концерну Сергій Фомич на прес-конференції в четвер, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Третя декада лютого для міста буде критичною... Березень ми можемо не витягнути", - сказав Фомич, і пояснив, що це пов'язано з погіршенням платежів за надані послуги.

Якщо середньомісячна оплата послуг концерну споживачами в 2008 році була на рівні 94%, то в 2009 році вона знизилася до 67%. Загальний борг споживачів за теплову енергію складає 181 млн. грн., у тому числі населення - 146 млн. грн.

Водночас борг концерну перед ДК "Газ України" виріс до 160 млн. грн. "Якщо постане питання про припинення подачі газу на наші котельні, буде відключено тепло в будинках", - констатував Фомич.

За його словами, концерн продовжує вживати заходи впливу до злісних неплатників. Наразі від гарячої води відключені 42 багатоквартирних будинки і 611 окремих квартир в інших будинках.

До Господарського і місцевих судів подані 710 позовів на суму 40 млн. грн. За рішеннями судів стягнено 13 млн. грн.

Фомич також повідомив, що концерн "Міські теплові мережі" веде переговори з кількома банками про виділення нових кредитів для погашення заборгованості за спожитий газ.

"Було відкрито кредитну лінію (в АКБ "Індустріалбанк") на 50 млн. грн. Нам залишилося погасити 20 млн. грн. Зараз ми ведемо переговори з банками про перекредитування. Це одне із найскладніших питань", - сказав він.

Фомич відзначив, що виплати проводяться вчасно, навіть незважаючи на погіршення ситуації з платежами споживачів за послуги концерну.

"Процентна ставка по кредиту складає 27%, це пільговий кредит", - сказав керівник концерну. Тепловики повинні розрахуватися з банком до 1 липня нинішнього року.

Для одержання концерном кредиту були заставлені палаци культури в кількох районах Запоріжжя.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування