У Росії кажуть, що Черномирдіну не можуть пробачити газові контракти

Четвер, 19 лютого 2009, 18:06

Міністерство закордонних справ України загрожує вислати з країни посла Росії в Україні Віктора Черномирдіна за сприяння у вирішенні газової кризи.

Про це заявив голова Ради Федерації Федеральних Зборів РФ, лідер "Справедливої Росії" Сергій Миронов, повідомили УНІАН в прес-службі партії "Єдина Росія".

"Віктор Степанович (Черномирдін) відомий красномовством і яскравими, образними висловлюваннями. Але чомусь упродовж багатьох років це не завадило йому успішно працювати в Україні", - сказав він.

"Навпаки, авторитет Черномирдіна чимало допоміг розв`язанню тих вузлів в наших міждержавних відносинах, які дехто так старанно заплутує", - зазначив Миронов.

"Тверда позиція Черномирдіна, безумовно, сприяла й вирішенню січневого газового конфлікту. От цього йому і не можуть пробачити", - підкреслив він.

На думку Миронова, такі заяви МЗС України свідчать "про знервований стан, в якому перебувають деякі представники українського керівництва після провалу спроби газового шантажу Росії і Європи".

Він вважає, що оскільки думка українського МЗС щодо російського посла не була узгоджена з урядом країни, то це свідчить про справедливість тих дійсно безсторонніх оцінок, які Черномирдін дав у своєму газетному інтерв`ю.

"Ці висловлювання були продиктовані не якимись особистими претензіями, а щирим занепокоєнням російського посла станом відносин між нашими державами, нашими братськими слов`янськими народами", - впевнений Миронов.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування