Більшість українців хочуть їздити в Росію без віз

Четвер, 19 лютого 2009, 19:28

Лише чверть опитаних українських громадян (27,4%) визначають Росію як "дружню державу і стратегічного партнера".

Про це свідчать дані соціологічного опитування, проведеного Центром соціальних досліджень "Софія" з 3 по 12 лютого 2009 року, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

У той же час 37,6% опитаних вважають Росію, насамперед торговельним і економічним партнером, а 25,3% - економічним і політичним суперником і конкурентом.

Ще 7% вважає Росію ворожою державою. 2,7% не змогли відповісти на це питання.

Крім того, опитування показало, що 63,9% українців хотіли би бачити Україну і Росію незалежними, але дружніми державами, з відкритими кордонами, без віз і митниць.

Разом з тим 19% респондентів вважають, що Україна і Росія мають бути такими ж, як і з іншими державами - із прикордонним контролем і візами, 16% українців вважають, що Україна і Росія повинні об'єднатися в єдину державу.

1,1% опитаних не змогли відповісти на це питання.

Відповідаючи на питання з приводу оцінки відносин між Росією й Україною, 59,7% опитаних охарактеризували їх, як скоріше погані, 23,1% - дуже погані, 12,2% - скоріше гарні, 0,2% назвали відносини між двома країнами як дуже гарні і 4,8% опитаних не змогли відповісти на це питання.

Дослідження проводилося з 3 по 12 лютого поточного року у всіх областях України, було опитано 2018 респондентів старше 18 років. Статистична похибка не перевищує 2,2%.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...