Депутати просять Медведька перевірити Черновецького по всіх статтях

П'ятниця, 20 лютого 2009, 09:51

Депутати просять правоохоронні органи перевірити факти порушення чинного законодавства керівництвом Київміськдержадміністрації при ухваленні низки останніх рішень.

Про це йдеться у запитах депутатів, зачитаних віце-спікером Миколою Томенком на засіданні парламенту у п’ятницю.

Так, БЮТівець Андрій Павловський звернувся до генпрокурора Олександра Медведька з запитом щодо "попередження незаконних дій київської міської влади з переселення в будинки-притулки одиноких громадян похилого віку".

Павловський також звернувся до Медведька "щодо недопущення дій збоку київської міської влади, спрямованих на приватизацію державних навчальних закладів у Києві".

Депутат від НУ-НС Оксана Білозір звернулася до Медведька "щодо притягнення до відповідальності держслужбовців Київміськдержадміністрації та посадових осіб секретаріату Київради, які готували та узгоджували проекти документів, що порушують законодавство, зокрема рішення про платне відвідування кладовищ міста та встановлення платних послуг у медичних та шкільних закладах Києва".

Інший депутат від НУ-НС Юрій Кармазін звернувся до міністра охорони здоров’я, генпрокурора, голови Київміськдержадміністрації з запитом "щодо перевірки фактів зловживання службовим становищем та розтрати державного комунального майна, нецільового використання бюджетних коштів, корупційних діянь посадових осіб КМДА".

У свою чергу НУ-НСівець Кирило Куликов звернувся до генпрокурора "стосовно законності закриття кримінальної справи щодо радника київського міського голови з питань свободи слова Казбека Бектурсунова за підозрою його у розбещенні неповнолітніх".

Водночас БЮТівець Валерій Писаренко звернувся до Медведька "стосовно порушення кримінальної справи у зв’язку з самовільним привласненням громадянином України Володимиром Стельмахом повноважень голови Нацбанку та умисного невиконання президентом рішень Верховної Ради щодо діяльності Нацбанку в період фінансової кризи".

БЮТівець Григорій Омельченко просить Медведька надати інформацію "щодо виконання ГПУ резолюції ПАРЄ з розслідування злочинів, ймовірно вчинених високопосадовцями під час правління Леоніда Кучми, у справі Гонгадзе як показовий приклад".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування