Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кучма порівнює ситуацію в Україні з воєнним 1941-м

П'ятниця, 20 лютого 2009, 10:56

Екс-президент Леонід Кучма вважає, що таких темпів падіння виробництва, як зараз, не було в Україні "навіть у найважчі роки, на початку 90-х".

"Щось подібне сталося хіба що у воєнному 1941-му", - сказав він в інтерв'ю дніпропетровській газеті "Наше місто", повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Разом із тим, екс-президент переконаний, що в уряду є можливості для підтримки реального сектора економіки і їх треба задіяти.

"Це й ослаблення податкового навантаження, і кредитна підтримка, і сприяння в експорті, і захист виробників від агресивного імпорту, а також стимулювання участі приватного сектора в інфраструктурних проектах, інвестиційне й інноваційне стимулювання, особливо в сфері енергозбереження", - зазначив він.

Кучма також назвав нереальним держбюджет нинішнього року. Але уряд не бажає його переглядати, тому що "дуже вже не хочеться засмучувати виборців".

"Стабілізаційний фонд задекларували, але він порожній. Немає ні джерел, ні механізмів його наповнення, крім зовнішніх запозичень", - зазначив екс-президент.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування