Мери просять у Тимошенко свого віце-прем'єра

П'ятниця, 20 лютого 2009, 11:44

Члени Асоціації міст України і громад підтримують ідею введення в уряді посади віце-прем`єр-міністра з регіональної політики.

Таку пропозицію, яку висловив на засіданні Асоціації мер Запоріжжя Євген Карташов, бурхливими оплесками підтримала більшість учасників засідання, повідомляє УНІАН.

Карташов пояснив доцільність введення нової посади тим, що необхідно налагодити більш чітку роботу регіональної і виконавчої влади. Крім того, він підкреслив, що всі гілки української влади повинні працювати більш злагоджено і консолідовано.

Також Карташов зазначив, що під час призначення нових керівників державних підприємств у регіонах необхідно враховувати думку місцевої влади з метою уникнення в майбутньому виникнення ряду проблем.

"Ось прослідкуйте, чому у нас невиплати заробітної плати. А як я можу впливати на заробітну плату, коли присилають на державне підприємство людину (керівника), не погоджуючи абсолютно з місцевою владою…", - сказав мер Запоріжжя.

При цьому він підкреслив, що в деяких випадках на посади керівників призначають людей, які не є фахівцями в галузі. "По фармації зараз нам присилають одну людину. Я питаю: ви фахівець в області фармації? Він відповідає: ні, я в податковій службі працював", - сказав Карташов.

У відповідь Тимошенко заявила, що асоціація має запропонувати найдостойнішого кандидата, який має досвід роботи на посаді мера, і вона обов’язково внесе на розгляд парламенту його кандидатуру для затвердження.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...