Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

СБУ продовжує копати про розголошення державної таємниці

П'ятниця, 20 лютого 2009, 12:35

Служба безпеки України продовжує розслідування кримінальної справи, порушеної за фактом розголошення членом Партії регіонів Валерієм Коновалюком відомостей, що містять державну таємницю.

Так у відомстві прокоментували рішення Печерського райсуду Києва про закриття провадження у справі у зв'язку з відсутністю в діях Коновалюка адміністративного правопорушення.

За інформацією СБУ, під час розслідування було виявлено вчинення Коновалюком порушення законодавства про державну таємницю. 27 січня 2009 року відповідний протокол було скеровано до Печерського райсуду Києва.

У протоколі зазначалось, що у листопаді 2008 року комісія Верховної Ради з розслідування обставин оприлюднення таємного документу зробила висновок, що дії члена Партії регіонів могли призвести до створення передумов розголошення державної таємниці.

Судом ухвалено постанову про закриття провадження у справі у зв'язку з відсутністю в діях Коновалюка адміністративного правопорушення.

Разом з тим, це рішення не спростовує факту розголошення державної таємниці, що є кримінальним злочином, наголошують в СБУ. Досудове слідство у цій кримінальній справі триває.

"Особливе занепокоєння викликає те, що неправдиві відомості, які розповсюдив Коновалюк в Україні та Росії, грубо порушили конституційні права 8 громадян України, що працюють на одному з підприємств Харківщини і ніколи не брали участі у військових діях на території інших держав", - відзначають в СБУ.

"Ці громадяни звернулись до суду з вимогою спростувати наклепницькі заяви і захистити їх честь та гідність", - додають у відомстві.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування