Симоненко вижене Грача?

П'ятниця, 20 лютого 2009, 13:09

У суботу на пленумі ЦК Компартії з керівництва партії можуть вивести лідера кримських комуністів Леоніда Грача.

Про це повідомило "Сегодня" джерело у фракції КПУ.

Сам Грач підтвердив газеті, що є рішення президії розглянути на пленумі це питання.

Як відомо, раніше перший секретар ЦК КПУ Петро Симоненко звинуватив Грача у тому, що той поливає брудом партію на сторінках "жовтої преси", маючи на увазі коментарі Грача щодо скандального розлучення лідера комуністів із дружиною.

Один із прихильників Симоненка в керівництві Компартії розповів свою версію причин конфлікту.

"Улітку Фірташ (Дмитро Фірташ, співвласник "РосУкрЕнерго") домовився з Грачем, що той або організує голоси фракції за відставку Кабміну, або скине Симоненка, причому заплатили Грачу через фонд "Резиденція Богдана Хмельницького", - сказав співрозмовник газети.

"З тих пір Грач веде боротьбу із Симоненком, причому злив інформації про особисте життя лідера партії нібито зробив саме він. У грудні, після голосування фракції за Литвина, Грач організував підписи керівників кримської організації за відставку Симоненка, однак у керівництві партії підтримку не знайшов. І в суботу пленум може зайнятися вже його питанням", - додав прихильник Симоненка.

"З партії (Грача) не виключать, але з президії приберуть точно. Петро Миколайович (Симоненко) налаштований рішуче", - каже він.

Сам Грач не заперечує, що був противником обрання спікером Володимира Литвина, і переконаний, що наступні дії спікера, що "обслуговує Кабмін і Банкову", підтвердили правильність його позиції.

Щодо розбіжностей із Симоненком він каже: "У мене з ним немає таких розбіжностей, які потрібно виголошувати публічно. Але якщо в нього є, що ж, я й інші учасники пленуму послухаємо їх". Звинувачення у відносинах із Фірташем він відкидає.

Грач неодноразово відкрито виступав проти співпраці Компартії з БЮТ, а в кулуарах, кажуть, навіть звинувачує Симоненка у тому, що він "продав" фракцію Юлії Тимошенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування