Луценко розганятиме демонстрації газом

П'ятниця, 20 лютого 2009, 13:31

Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко вважає, що найбільш ефективним методом розгону агресивно налаштованих демонстрантів є дозволені законом сльозогінні гази.

Про це він заявив журналістам на початку навчань, які відбувалися на одному з полігонів під Сімферополем, повідомляє УНІАН.

"З моєї точки зору, тактика "стінка на стінку" по фізичному, силовому вичавлюванню демонстрантів є неправильною", - зазначив Луценко.

"У всьому світі до великих скупчень агресивно налаштованих демонстрантів застосовують сльозогінний газ, і лише після цього, розсіявши агресивний напад, їх заарештовують згідно з чинним законодавством. Саме така тактика буде братися на озброєння і українською міліцією", - додав міністр.

Він зауважив, що на нараді з керівництвом МВС та регіональних підрозділів міліції, яка передувала навчанням, відзначались застарілі методи спецпідрозділів.

При цьому міністр наголосив, що для міліції має бути головним завданням захист прав людей, у тому числі право на протест, і тільки по-друге – убезпечення суспільства від агресивно налаштованих учасників заворушень.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування