Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко не хоче трусити країну виборами, крім президентських

П'ятниця, 20 лютого 2009, 13:50

Прем'єр Юлія Тимошенко упевнена, що вибори мера в два тури мають проходити тільки в Києві.

Про це вона заявила в п'ятницю, виступаючи на з'їзді Асоціації міст України і громад, передає Ліга.net.

"Помилка, я абсолютно визнаю помилку, що не дуже гарні події в місті Києві поширюються на всі міста України. Є така тенденція й у парламенті, і у владі. З нею дійсно потрібно покінчити, це неправильно", - сказала вона.

"І я думаю, що точно так само, як і наша політична сила, цю помилку можуть визнати й інші політичні сили", - додала Тимошенко.

За словами прем'єра, законопроект, яким передбачаються вибори мерів усіх міст у два тури, мають стосуватися тільки виборів Київського міського голови.

У той же час, Тимошенко вважає, що місцеві органи влади мають обиратися на той же термін, на який обирається Верховна Рада України - на 5 років.

При цьому вона зазначила, що в кризовий рік в Україні не потрібно проводити інші вибори, крім чергових президентських, включаючи перевибори органів місцевого самоврядування.

"Не можна в ці важкі кризові часи трусити країну ще усіма виборами по вертикалі. Ми просто цілком врегулюємо ситуацію. Не пізно внести зміни в діючі закони, і щоб ще з цієї каденції в нас п'ять років нормально працювали мери, щоб у 2010 році не напружувати ситуацію по всіх рівнях", - підкреслила Тимошенко.

Вона також зазначила, що найближчим часом її політична сила має намір внести відповідний законопроект на розгляд Верховної Ради.

Раніше Верховна Рада провалила законопроект про два тури виборів мера.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...