Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україна не буде відправляти солдат в Афганістан

П'ятниця, 20 лютого 2009, 18:59

Міністр оборони Юрій Єхануров підкреслює, що Україна не планує направляти військовий контингент в Афганістан, а має намір лише збільшити присутність своїх фахівців у цій країні.

Про це він сказав журналістам, коментуючи результати засідання комісії Україна-НАТО в Кракові в п'ятницю, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Для України афганська тема болюча... тому ніякої мови про те, щоб направити військовий контингент в Афганістан, не йде. Мова йде про направлення українських фахівців", - заявив він.

Міністр проінформував, що на даний момент в Афганістані знаходиться військовий персонал у складі 10 українських фахівців.

"Зараз працюємо з литовцями, і вони звернулися з проханням надати ще трохи фахівців, ми вивчаємо це питання, і, швидше за все, ми найближчим часом дамо позитивну відповідь по тим спеціальностям, яких вони у нас просять", - пояснив Єхануров.

Глава Міноборони також додав, що указом президента визначена максимальна кількість українського персоналу в Афганістані до 10 чоловік.

"Зараз ми ведемо підготовчу роботу, якщо таке рішення президентом буде прийнято, то він тоді зможе дати нам команду, щоб ми збільшили кількість наших співробітників в Афганістані", - зазначив він.

Крім того, Єхануров заявив, що присутність українського корабля у водах Сомалі в рамках операції по боротьбі з піратством буде коштувати Україні 26 мільйонів гривень на місяць.

"Вартість одного місяця 26 мільйонів гривень, і в такий спосіб ми можемо постійно тримати там наш корабель", - сказав міністр.

Він додав, що на даний момент у країнах НАТО обговорюється питання проведення у водах Сомалі операції, спрямованої на боротьбу з піратством.

"Що стосується України, то можливості у нас є, однак це є питанням політичного рішення і питанням коштів", - сказав Єхануров.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:22
відеоЦієї ночі вибухи лунали у Бєлгородській та Курській областях
02:13
Пентагон "буквально перевертає небо і землю", щоб швидко доставити зброю в Україну
01:10
Центр дослідження енергетики: Україна використовує 12 ГВт електрогенерації, 8 з них просить у сусідів
00:15
оновлюєтьсяХарків під ракетним обстрілом: пролунали вибухи
00:10
У прокат вийшов байопік про письменників Розстріляного відродження "Будинок "Слово": огляд
23:40
Генштаб: На Харківщині тривають бої за населені пункти, які перебували в сірій зоні
23:28
Новини економіки 10 травня: найбільший в Україні центр протезування, 7 млрд на відбудову енергосистеми
23:16
фото"Можу три дні оговтуватися від зйомки". Як це – бути фотографкою пологів
23:04
Угорщина: Багаторічний план НАТО щодо України "може призвести до світової війни"
22:52
оновленоУ тимчасово окупованих Ровеньках на Луганщині повідомили про вибухи на нафтобазі
Усі новини...
Реклама: