Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко не пустив закон про "Артек"

П'ятниця, 20 лютого 2009, 19:26

Президент Віктор Ющенко наклав вето на закон про державну підтримку дитячих центрів "Артек" і "Молода гвардія".

Про це повідомляє прес-служба голови держави.

Зокрема у законі про підтримку "Артеку" та "Молодої гвардії" Ющенко пропонує "при визначенні розміру земельних ділянок врахувати земельну ділянку розміром 2,8 гектара колишнього пансіонату "Аю-Даг" (із пляжною зоною), що перебуває у дитячого центру "Артек" на праві господарського відання".

Пропонується дозволити оренду закріпленого за дитячими центрами майна для розміщення аптечних кіосків, інженерно-технічних споруд зв'язку, а також банкоматів для обслуговування зарплатного проекту для працівників центру.

"З метою поліпшення обслуговування дітей у межах території зазначених дитячих центрів засобами зв'язку, необхідними лікарськими засобами, розміщення банкоматів для обслуговування працівників цих центрів (зарплатний проект)", - йдеться в повідомленні прес-служби.

"Останнім часом почастішали спроби запровадження сервітуту стосовно земельних ділянок, наданих у постійне користування дитячому центру "Артек", шляхом установлення сервітуту щодо цих земельних ділянок за рішенням суду", - наголошує президент.

"Проте встановлення земельного сервітуту може призвести до проходу (проїзду) територією дитячого центру вантажного транспорту, що спричинить загрозу життю і здоров'ю дітей та завдасть шкоду природному середовищу", - підкреслюється в повідомленні.

У зв'язку з цим, пропонується заборонити встановлення сервітуту щодо майна, закріпленого за дитячими центрами "Артек" і "Молода гвардія" на праві господарського відання, а також щодо земельних ділянок, наданих цим дитячим центрам у постійне користування.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...