Ющенко бореться за місце, яке втратила Семенюк

П'ятниця, 20 лютого 2009, 19:43

Президент Віктор Ющенко заветував закон про "Фонд державного майна".

Про це повідомляє прес-служба глави держави.

Ющенко зазначив, що цей закон не відповідає Конституції і в ньому "не враховані пропозиції, висловлені президентом до попередньої редакції закону".

"По-перше, законом ФДМ визначено як орган державної влади. Президент у зауваженнях до однойменного закону про ФДМ вже наголошував, що статус фонду має визначатись з огляду на його місце як державного органу зі спеціальним статусом в системі окремо визначених Конституцією державних органів", - йдеться в повідомленні.

"По-друге, законом ФДМ визначений органом, що реалізує державну політику, зокрема, у сфері управління об'єктами державної власності. Однак цим законом визначено завдання фонду, які не передбачені спеціальним законом "Про управління об'єктами державної власності", - наголошує президент.

"Зокрема, це реалізація державної політики щодо управління об'єктами державної власності, використання та відчуження державного майна, управління корпоративними правами тощо", - роз’яснює прес-служба.

Ющенко впевнений, що "це створює колізію норм зазначених законів, може спричинити неузгодженості, протиріччя при їх застосуванні".

"По-третє, такими, що не відповідають Конституції, є також положення закону щодо звільнення з посади голови ФДМ", - сказано в повідомленні.

Президент вважає за доцільне запровадити в законі порядок, за яким призначення на посади першого заступника та заступників голови ФДМ та звільнення з цих посад здійснюється головою ФДМ.

"По-четверте, відповідно до закону, фонд у порядку, встановленому Кабміном, приймає рішення про зупинення (призупинення) приватизації державного майна", - йдеться в повідомленні.

"В тому числі про зняття об'єкта приватизації з продажу, а також вносить зміни до плану розміщення акцій відкритого акціонерного товариства в частині перенесення терміну їх розміщення в разі виявлення порушень норм законодавства України", - наголошує президент.

"Для уникнення зловживань у цій сфері порядок прийняття в таких випадках фондом рішень про зупинення (припинення) приватизації державного майна, наслідки таких рішень мають визначатися законом", - підкреслює Ющенко.

"У зв'язку з викладеним, глава держави запропонував переглянути з урахуванням наведених вище зауважень і пропозицій закон "Про Фонд державного майна", - повідомляє прес-служба.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування