Оніщук: колекторські фірми поза законом

П'ятниця, 20 лютого 2009, 22:16

Міністр юстиції Микола Оніщук заявив, що діяльність колекторських фірм, які займаються збиранням боргів за дорученням банку, знаходиться поза законом.

Про це він сказав в ефірі телеканалу Інтер.

"Це фірми, які щойно утворилися і взяли за основний зміст своєї діяльності виконувати доручення банків і збирати борги. З моєї точки зору, як міністра юстиції, діяльність таких фірм знаходиться поза законом", - сказав Оніщук.

"По-перше, зазвичай, це сегмент фінансово-банківської діяльності і він має ліцензуватися. Відповідного законодавство, яке б регулювало діяльність таких колекторських фірм у нас немає", - зазначив він.

"Друга обставина – є проблема пов’язана з тим, що така колекторська фірма або особа, яка отримала від банку право вимоги і банк їй доручив, по суті, отримає доступ до інформації персонального характеру про особу", - сказав міністр.

Оніщук підкреслив, що "таку персональну інформацію можна збирати, отримувати і розпоряджатися лише тим установам, які прямо передбачені законом. У даному випадку, банк має таке право, але він таке право не може передати колекторській фірмі".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News