Київ встановив рекорд боргів за газ

Субота, 21 лютого 2009, 11:12

Заборгованість теплокомуненерго перед НАК "Нафтогаз" перевищує вже 4,5 мільярди гривень.

Про це в інтерв’ю "Дзеркалу тижня" заявив виконувач обов'язків голови правління НАК Ігор Діденко.

За його словами, регулярні попередження підприємств теплокомуненерго про відключення газу, на жаль, не дають належного ефекту.

"На сьогодні ми спостерігаємо тільки збільшення заборгованості, що перевищує вже 4,5 млрд. грн. і продовжує зростати", - заявив виконувач обов'язків голови правління НАК.

"Найбільшим боржником уперше за всю історію незалежної України став Київ. З 1 листопада АЕК "Київенерго" узагалі не розраховується з ДК "Газ України". Заборгованість на сьогодні вже перевищила 1,1 млрд. грн. і продовжує збільшуватися", - повідомив Діденко.

Він також розповів, що не краща ситуація і на Сході України, де заборгованість підприємств ТКЕ вже наближається до півмільярдної позначки.

"Сьогодні наші юристи відпрацьовують усі можливі правові варіанти стягнення боргів. В іншому разі в нас знову можуть виникнути проблеми з акумулюванням коштів для розрахунків із "Газпромом". А залучати кредити нині досить складно", - наголосив Діденко.

"Крім того, ми вважаємо, що накопичення заборгованості за спожитий газ підприємствами комунальної теплоенергетики є загальнонаціональною проблемою і може призвести до негативних наслідків в економіці країни загалом", - попередив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News