Медведєв вдруге розсердився на Путіна за страшилки

Субота, 21 лютого 2009, 12:16

Російський президент Дмитро Медведєв знову розкритикував дії уряду Володимира Путіна в боротьбі з економічною кризою.

"Дуже повільно працюємо, що є неприйнятним для кризи", - поскаржився він на засіданні Держради у п’ятницю.

"Криза триває і її апогей не досягнуто, або нижня точка падіння не досягнута, .. не тільки в нашій країні, але й в інших країнах", - сказав він, повідомляє Reuters.

Це вже другий випадок, коли Медведєв критикує дії свого попередника на президентському посту, не називаючи при цьому імені Путіна. Вперше Медведєв висловив невдоволення роботою уряду на початку року.

Уряд оголосив про готовність держави підтримати економіку, в тому числі за рахунок багатомільярдних вливань в банківську систему, включаючи капітали найбільших держбанків - Ощадбанку і Внєшторгбанку, а також надання держгарантій за кредитами значущих для економіки підприємств.

Однак поки що це не дало належного ефекту - промисловість відрізана від прийнятних кредитних ресурсів, попит на продукцію падає, безробіття зростає.

"Ефективність реалізації цих заходів, м'яко кажучи, залишає бажати кращого", - сказав Медведєв у п'ятницю, додавши, що існуючий рівень процентних ставок за кредитами для підприємств у 20 відсотків і вище робить позики недоступними для більшості російських компаній.

Одним із прорахунків уряду він назвав затягування рішення щодо правил надання держгарантій за кредитами, які, за його словами, були затверджені лише кілька днів тому.

Однак Медведєв закликав Кабінет зберігати холоднокровність і зосередитися на виробленні рішень, які дозволять утриматися на плаву:

"Для нас зрештою важливіші не цифри дефіциту бюджету, .. а збереження здорових тенденцій в економіці. Від того, що ми плюс один відсоток додамо, ніякої катастрофи в макроекономічній ситуації не станеться, .. уряд не повинен бути заручником страшилок, які він іноді сам собі і малює ", - сказав російський президент і закликав до диверсифікації економіки, надмірно залежної від цін на енергоресурси.

"Ми не можемо дозволити собі на майбутнє зберігати стару ... структуру економіки, .. ми зобов'язані зайнятися диверсифікацією, .. зміцненням фінансової системи", - сказав він.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...