Кириленко визнав, що влада профукала помаранчеву революцію

Субота, 21 лютого 2009, 13:58

Громадський рух "За Україну" у своєму маніфесті проголосив намір об'єднати зусилля громадян країни для захисту національних інтересів.

Цей маніфест був прийнятий в ході установчих зборів громадського руху в суботу в Києві, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Наше завдання - щоб голос цих людей почули на всіх рівнях влади, щоб громадськість подолала натиск олігархії та чиновництва і в повній мірі реалізувати потенціал соціальних змін. Всі, для кого світоглядні цінності важливіші за егоїстичні інтереси, можуть і повинні об'єднати свої зусилля. Ми готові бути представниками та помічниками громадянського суспільства в створенні кращої України ", - говориться в документі.

У маніфесті підкреслюється, що найбільша відповідальність за економічну кризу, "політичний розбрат і моральний занепад" в Україні лежить на політиках.

"Поки країна падає в прірву, вожді і вождішкі, партії та партійки гризутся за владу і короткострокову популярність", - заявили в маніфесті.

У громадському русі також констатували, що Україна втратила шанс на модернізацію і системні реформи, які одержала після подій "помаранчевої революції".

"Цінності, які ми відстоюємо, вічні - Україна, її державність та народ. Ми усвідомлюємо, наскільки важливо зараз зміцнити національну безпеку і захистити територіальну цілісність України", - відзначили в документі.

"Ми ініціюємо дії, спрямовані на захист національних інтересів України, звільнення та економічної та соціальної ініціативи громадян від бюрократичних перешкод і корупції і на модернізацію нашої країни", - йдеться в маніфесті.

Для цього в громадському русі прагнуть об'єднати українців, для яких "поняття свободи і справедливості - не порожній звук, а національні інтереси важливіші інтересів вождів, партійних і бізнес-груп".

Як відомо, створення руху ініціював В’ячеслав Кириленко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування