Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Лукашенка знову пустять в Європу?

Субота, 21 лютого 2009, 15:19

Візит верховного комісара Євросоюзу з питань єдиної зовнішньої політики та безпеки Хав'єра Солани до Мінська означає концептуальну зміну політики ЄС щодо Білорусі.

Таку думку висловив народний депутат від фракції НУНС, екс-міністр закордонних справ Борис Тарасюк в ефірі радіо "Свобода", повідомляє Ліга.net.

"Візит Хав'єра Солани до Мінська знаменує зміну концептуальних підходів Європейського Союзу до Білорусі. Те, до чого прийшов Євросоюз, було з самого початку позицією України. Я переконаний, що ізоляція Білорусі більше завдала шкоди білоруському народу, білоруськый демократії, ніж режиму Лукашенка", - відзначив Тарасюк.

"Я вітаю зміну підходів ЄС до Білорусі. Я думаю, що це позитивний зсув, якщо за ним стоїть демократизація Білорусі", - підкреслив Тарасюк.

Як відомо, в ході свого візиту до Білорусі Солана попередив президента Білорусі Олександра Лукашенка проти визнання сепаратистської Абхазії і Південної Осетії.

Європейські законодавці, що перебувають з візитом в Мінську, вважають, що настав час скасувати заборону на пересування білоруських офіційних осіб.

Член Європейського парламенту Лайма Андрікіене заявила від імені групи депутатів, що заборону, запроваджену у 2006 році, можна було б зняти. Виступаючи перед журналістами в Мінську, вона зазначила, що білоруській владі належить зробити подальші кроки в бік демократії.

Президент Білорусі Олександр Лукашенко останнім часом робить зусилля для поліпшення відносин із Заходом. В країні були звільнені політв'язні, а опозиціонери були допущені до участі в парламентських виборах.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування