У Москві знайшлося аж 400 супротивників Путіна

Субота, 21 лютого 2009, 18:50

У Москві відбувся перший мітинг об'єднаного опозиційного руху "Солідарність", заснованого 12 грудня минулого року.

21 лютого поблизу пам'ятника Грибоєдову зібралося близько 400 - 500 осіб. Під час акції пролунав гімн руху - пісня Віктора Цоя "Перемен!", повідомляє сайт Каспаров.Ру.

На мітингу виступили лідери "Солідарності": Гаррі Каспаров, Лев Пономарьов, Олег Козловський та Іван Стариков. Також серед виступаючих був голова Російського народно-демократичного союзу Михайло Касьянов. На мітинг серед інших була запрошена партія "Яблуко", однак вона відмовилася від участі в акції.

Присутні правозахисники, члени опозиційних рухів і громадянські активісти тримали плакати з вимогами відставки уряду й проведення вільних виборів.

Учасники мітингу тримали прапори "Солидарности", ОГФ, РНДС, "Обороны", "Смены", московського відділу СПС і "Свободных радикалов", "ТИГРа".

Під час мітингу активісти "Росії молодої" спробували влаштувати провокацію, однак через кілька хвилин вони були затримані співробітниками міліції.

Сім активістів прокремлівського руху забралися на дах одного з будинків на Чистопрудному бульварі, неподалік від місця проведення мітингу, і спробували розгорнути банер "Досить розхитувати човен". У відповідь на дії міліціонерів учасники мітингу почали скандувати: "Міліція з народом!"

6 лютого рух "Солідарність" представив власну антикризову програму. Перше, що, на думку руху, потрібно зробити, - це відправити у відставку уряд Росії на чолі з прем'єр-міністром Володимиром Путіним.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування