Мер Львова сподівається, що Тимошенко задавить газовиків авторитетом

Неділя, 22 лютого 2009, 09:50

Мер Львова Андрій Садовий називає злочином намір компанії "Львівгаз" відключити місто від теплопостачання.

Про це повідомили у прес-службі Львівської міськради, передає УНІАН.

"Держава різко підняла ціни на газ і, відповідно, на тепло. І навіть попри такі дії, навіть попри економічну кризу, львів’яни чесно платять", - сказав Садовий.

"Якщо в когось з газовиків підніметься рука відключити за такої погоди газ будинкам, лікарням, дитсадкам, то це буде злочин, і ми зробимо все можливе, аби до цього не допустити", - заявив він.

У прес-службі міськради стверджують, що проплати ЛКП "Залізничнетеплоенерго" за лютий 2009 року становлять 120%, а ЛКП "Львівтеплоенерго" - 82%.

Загальна проплата "Залізничнетеплоенерго" сягнула 70%, а "Львівтеплоенерго" - 66%. Це одна з найвищих проплат в Україні.

"Приміром, проплата за газ в Луганську становить 15%, у Сімферополі - 16%, Ужгороді - 16%, Вінниці - 36%, Донецьку - 34%. Натомість, міста Львів, Тернопіль, Миколаїв мають проплати вище 60%. Це найвищі показники в Україні", - повідомив начальник управління інформаційної політики та зовнішніх відносин Львівської міськради Остап Процик.

"Окрім того, лист, який був оприлюднений у ЗМІ з посиланням на прес-службу ВАТ "Львівгаз", про те, що на ім’я міського голови Львова скеровано лист-попередження про відключення газу нам не надходив", - сказав він.

"У свою чергу, міський голова Львова направив НАК "Нафтогаз" телеграму про незаконні наміри "Львівгазу" щодо львів’ян", - зазначив Процик.

Також Садовий заявив, що глава уряду Юлія Тимошенко заборонила газопостачальним компаніям відключати населені пункти від тепла.

"Ми донесли інформацію до прем’єр-міністра про ті безчинства, які витворяють на місцях представники газових служб. На дворі мінусова температура, а вони погрожують відключеннями тепла", - заявив Садовий на зборах Асоціації міст України, які відбулись за участі президента Віктора Ющенка та прем’єр-міністра Тимошенко.

"І це при тому, що Львів має одні з найвищих проплати по газу в Україні. Юлія Володимирівна при всіх повідомила, що дає вказівку заборонити відключення міст від газопостачання в опалювальний період", - сказав він.

"Хочу вірити, що авторитет глави уряду є достатній для керівників "Львівгазу", – підкреслив мер Львова.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування