Богатирьова вступила у дискусію з Балогою. Їй загрожує відставка?

Понеділок, 23 лютого 2009, 07:59

Чутки про відставку Раїси Богатирьової з посади секретаря Ради нацбезпеки й оборони офіційно в секретаріаті президента й у самій РНБО спростовують, однак, за деякою інформацією, боротьба з президентським оточенням іде.

Як пише газета "Сегодня", у неділю в декількох українських інтернет-виданнях із посиланням на деякі "джерела з Банкової" з'явилася інформація про те, що президент Віктор Ющенко підписав указ про відставку Богатирьової з посади секретаря РНБО.

Приводом стала нібито відмова Богатирьової починати якісь дії проти прем'єра Юлії Тимошенко – наприклад, із підготовки відсторонення її з посади прем'єра за звинуваченням у порушеннях закону під час підписання газових угод із Росією.

Офіційно інформацію про відставку Богатирьової в президента не підтверджують. Спростовують це й у самому Радбезі.

"Не думаю, що подібний указ існує. Богатирьова недавно спілкувалася з президентом, і по розмові з нею про підсумки цієї зустрічі я не сказав би, що існує загроза відставки", - заявив газеті перший заступник секретаря РНБО Степан Гавриш.

"Звідки взялася інформація (про відставку)? Думаю, що це провокація, спосіб політичної боротьби", - додав він.

Однак, як розповіли виданню джерела в секретаріаті президента, боротьба дійсно іде.

"У Богатирьової сильно зіпсувалися відносини з (главою секретаріату президента Віктором) Балогою. Раїса Василівна не особливо виявляє активність у боротьбі з Тимошенко", - каже джерело.

"Ходять чутки, що вже підготовлено "багатоходівку": замість Богатирьової секретарем РНБО стане заступник голови СБУ Валерій Хорошковський, якого, у свою чергу, у СБУ замінить керівник Служби зовнішньої розвідки Микола Маломуж", - додає співрозмовник.

Гавриш також визнає, що "гострі дискусії з Балогою мали місце".

"Але вони обоє – і Балога, і Богатирьова – віддані політиці президента, і я не знаю жодної дискусії, яка могла б призвести до таких наслідків, як відставка Раїси Василівни", - сказав перший заступник Богатирьової.

"Її відданість президенту не є рядовою. Коли я з нею спілкувався в неділю, я не почув від неї навіть бажання аналізувати тему з псевдоуказом. За її словами, президент свого часу визначився, запропонувавши їй нинішню посаду. І якщо зараз у нього точка зору змінилася, то вона підтримає його рішення", - підкреслив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News