Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Рух Кириленка буде "у системі координат" Ющенка

Понеділок, 23 лютого 2009, 09:15

Ініціатори громадського руху "За Україну!", створеного у суботу, не ставлять перед собою мети утворити нову політичну партію і не мають наміру виходити з партії Народний Союз "Наша Україна".

Про це пише в понеділок газета "Комерсант-Україна".

"Зараз розмова про створення партії не йде, оскільки від партій усіх давно нудить", - пояснив лідер новоствореного руху В'ячеслав Кириленко.

"Ми ніякого демаршу по виходу з "Нашої України" робити не збираємося", - підтримала його колега по руху, народний депутат від "НУ-НС" Ксенія Ляпіна.

Ляпіна зазначила, що партія "Наша Україна" залишається пропрезидентською політичною силою, а її колега по фракції Андрій Парубій уточнив, що рух "За Україну!" також є пропрезидентським.

"Безумовно, ми знаходимося в системі координат Віктора Ющенка, і якщо він вирішить іти на президентські вибори, ми будемо його підтримувати в рамках широкого суспільного фронту", - сказав Парубій виданню.

Як відомо, у суботу, 21 лютого, відбулися установчі збори громадського руху "За Україну!". Близько 200 делегатів, серед яких народні депутати, які входять у депутатську групу "За Україну!", обрали своїм керівником В'ячеслава Кириленка, а також затвердили маніфест громадського руху.

"Поки країна падає у прірву, вожді і вождики, партії і партійки гризуться за владу і короткочасну популярність. Саме тому зараз усі, кому свобода і добробут кожного українця дорожче за посади, рейтинги і бездумне збагачення, повинні об'єднати свої зусилля", - говориться в маніфесті.

Парламентська група "За Україну!" була створена 23 грудня 2008 року. У неї увійшли 17 членів фракції "НУ-НС", які не підписали коаліційної угоди, а також виступали проти об'єднання партії "Наша Україна" з "Єдиним центром". Очолив групу В'ячеслав Кириленко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування