Льовочкін не виключає коаліції з БЮТ, але не хоче рятувати Тимошенко

Понеділок, 23 лютого 2009, 10:21

Заступник голови фракції Партії регіонів Сергій Льовочкін не виключає можливості створення коаліції з БЮТ за умови, що ця більшість візьме курс на реформи.

Про це депутат заявив в ефірі програми "Наверху. Евгений Киселев" на телеканалі TBi, повідомляє прес-служба партії.

Відповідаючи на питання, чи можлива ще коаліція Партії регіонів і БЮТ, Льовочкін сказав: "Володіючи антикризовою програмою, володіючи програмою реформ, наша партія може бути в центрі коаліції, і ми повинні формувати економічну програму, щоб виводити країну з кризи".

"І це принцип, головний, що повинен лежати в основі будь-якої коаліції – реформи і заради них коаліція, а не коаліція заради збереження когось при портфелях, при владі, як це передбачалося в тому форматі об'єднання з БЮТ", - додав він.

Льовочкін уточнив, що в переговорах з БЮТ наприкінці минулого року він не брав участь, але знає, що запропоновані тоді умови БЮТ нічого спільного не мали з позиціями, на яких має будуватися коаліція.

Він зазначив, що не виключає об'єднання з жодною політичною силою, крім ультранаціоналістів і антидержавних політичних сил - тих, хто заперечує українську державність.

"Має пройти очищення, очищення виборами. Після цього повинна бути сформована широка коаліція, на якій завжди наполягала Партія регіонів, і лише після цього можна говорити про уряд національної згоди або порятунку", - заявив Льовочкін.

"Тому що те, що пропонується зараз, це буде називатися урядом порятунку Тимошенко", - додав депутат.

Він звернув увагу, що в діючого Кабміну немає програми виходу з кризи. "Таке враження, що уряд набрав повітря і хоче пробігти дистанцію до наступних президентських виборів, і ми повинні вступити у цей уряд, тим самим підтримавши Тимошенко і взявши відповідальність за все те, що вона робила в економіці".

"Ні, ми противники цього, і ми послідовно домагалися відставки уряду, і ті депутати, що нас не підтримали, несуть відповідальність – пряму - за діяльність цього Кабінету. Що стосується Партії регіонів, то всі віддали голоси за цю відставку, за винятком парочки зрадників", - нагадав Льовочкін.

Щодо свого публічного вибачення перед опонентами в Партії регіонів депутат сказав:

"Ситуація вичерпана. Одночасно я хотів би сказати, що готовий на будь-які кроки заради єдності в Партії регіонів, заради того, що б вона перемагала... і природно, заради перемоги на майбутніх президентських виборах для лідера нашої партії Віктора Януковича".

Як відомо, Льовочкін публічно вибачився за свої емоційні висловлення на адресу окремих представників Партії регіонів з приводу спроб створити коаліцію з БЮТ.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News