Яценюк мовчить про своє президентство, бо він "не політичне ляпало"

Понеділок, 23 лютого 2009, 11:03

Арсеній Яценюк оголосить своє рішення про участь у президентських виборах, коли йому виповниться 35 років.

Цю тезу він повторив в інтерв’ю Бі-Бі-Сі.

"Буде 35 років (22 травня), отоді за українською Конституцією я зможу коментувати ці речі. Тут не потрібно бігти попереду подій, все буде сказано в потрібний час і в потрібному місці… Поки що треба рухатися політично вперед, гуртувати людей, збирати команду однодумців і саме найважливіше в політиці і владі – що робити і з ким робити…", - заявив він.

У уточнення, чи означає це, що він ще не ухвалив рішення, Яценюк сказав: "Я в принципі, коли починаю якусь дію, то я вже знаю чим вона закінчиться. Я обов’язково оголошу про своє рішення…"

"…Я не політичне ляпало. Якщо ти прийняв рішення, якщо ти про нього оголосив, то ти повинен довести це рішення до кінця і ти повинен перемогти. Мене процес не цікавить, мене цікавить тільки результат, - сказав екс-голова парламенту.

На запитання, що йому дає підстави сподіватися на успіх його "Фронту змін", Яценюк відповів: "Мені дає підстави те, що я, по-перше, внутрішньо дуже великий і серйозний оптиміст".

"По-друге, я не вірю, що така велика країна, яка має чудову історію, не може мати чудового майбутнього. Третє – не можна покладатися тільки на себе. Я сьогодні можу пообіцяти тільки одне – те, що обіцяв Черчіль – піт і сльози. Все!", - сказав Яценюк.

"Але разом, спільно, усією громадою. Якщо ми підтримаємо одне одного, якщо ми розуміємо, що зміни у країні залежать не від однією фігури, не від двох чи трьох політиків, а від нації в цілому, нації, яка обирає лідерів, які здатні вести цю націю вперед, а не тягнуться за нацією назад для того, щоб підтримати рейтинги. Я надзвичайно оптимістичний, я вірю, і я знаю, що це відбудеться", - заявив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування