Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Москві півдесятка "місцевих" наїхали на Ющенка

Понеділок, 23 лютого 2009, 12:21

Кілька десятків активістів молодіжного руху "Місцеві" зібралися в понеділок вранці біля посольства України в Москві, щоб висловити протест проти "нової хвилі гонінь" на Українську православну церкву Московського патріархату.

Пікетники тримали плакати з написом "Ющенко, руки геть від православних храмів!", під яким йшло перерахування спроб захоплення храмів канонічної Церкви, що мали місце останнім часом у населених пунктах Сумської області, а також у Києві, де націоналісти спробували захопити Свято-Нікольську церкву.

"Цей перший захід у зв'язку з новим загостренням гонінь на канонічну Церкву України, але не останній, тому що захоплення храмів можуть повторитися в будь-який день", - заявив один з лідерів руху Олександр Козаков, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

У вівторок "Місцеві" передадуть свій меморандум послові України в РФ Костянтину Грищенку.

Учасники пікету також просять російську владу висловити відношення до подій в українському православ'ї, у тому числі до недавнього виклику єпископа Сумського Євлогія на допит у прокуратуру після того, як він в одному з публічних виступів назвав Київський патріархат розкольницькою організацією.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування