Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Ющенка побачили психологічний тиск на долар

Понеділок, 23 лютого 2009, 13:29

Курс 9 гривень за один долар не є економічно обґрунтованим і є наслідком психологічного фактора.

Так думають у секретаріаті президента, про що заявив перший заступник глави СП, представник президента в Кабінеті Міністрів Олександр Шлапак у понеділок на прес-конференції в Києві, повідомляє Ліга.net.

"На моє переконання, ціна 9 гривень за долар не є обґрунтованою. Вона, скоріше, викликана непевністю, що переживає сьогодні все українське суспільство. Непевністю політичною, непевністю економічною, непевністю програмною", - сказав Шлапак.

Шлапак висловив упевненість у тім, що якби українській владі вдалося ухвалити єдиний план дій в економічній, фінансовій і бюджетній сферах, можна було б трохи заспокоїти ситуацію.

"В іншому випадку на долар будуть тиснути, у першу чергу, психологічні фактори, як це відбувається сьогодні. Ще раз підкреслюю, я упевнений: економіка дає чітку відповідь - немає на сьогоднішній день курсу 9 гривень за долар", - підкреслив він.

Тим часом готівковий долар в Україні набирає обороти. У понеділок, 23 лютого, середній курс продажу американського долара в українських банках, у порівнянні з п'ятницею, підвищився на 35,42 коп. до 9,0094 грн.

Для порівняння: в останній робочий день минулого тижня низка українських банків продавали американський долар по 8,85 гривень.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування