Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Міліція вибачилася перед кримчанином, якому з помилки "Беркут" відірвав руку

Понеділок, 23 лютого 2009, 14:18

Керівництво Головного управління МВС у Криму приносить свої вибачення мешканцю селища Мирне Сімферопольського району Криму Мустафі Хаїрову і членам його родини, які через помилку потерпіли у ході операції спецпідрозділу "Беркут" у неділю.

Як сказано в заяві відділу у зв’язках із громадськістю ГУМВС в АР Крим щодо "операції захоплення", проведеної 22 лютого, у ході якої Хаїрову відірвало руку, "міліція надасть допомогу в лікуванні потерпілого і компенсації заподіяної матеріальної шкоди".

ГУМВС у Криму разом із прокуратурою проводить перевірку за даним фактом, за результатами якої буде дана правова оцінка діям кожного співробітника, який брав участь у проведенні операції, зазначається в заяві.

У ній пояснюється, що 15 лютого в селищі Мирне був скоєний тяжкий злочин: озброєний обрізом мисливської рушниці, раніше засуджений, злочинець, 1960 р.н., скоїв відкрите викрадення 23-річної доньки своєї колишньої співмешканки. Викрадач неодноразово дзвонив матері своєї жертви і, у випадку невиконання його вимог, погрожував убивством заручниці, обіцяючи надсилати її тіло по частинах.

"З огляду на вагу злочину, агресивні наміри і загрози з боку злочинця, міліція негайно вжила заходів із розшуку зловмисника і його жертви", - говориться в заяві. 17 лютого в Сімферополі була виявлена автомашина, яка використовувалася для вчинення злочину. Перевірялися адреси можливого перебування викрадача, зокрема, на територіях самозахоплень поблизу селища Мирне і вулиці Маршала Жукова у Сімферополі.

Пізно ввечері 21 лютого "двоє очевидців, які особисто знали підозрюваного, повідомили дільничному інспектору міліції Сімферопольського РВ, що обслуговує дану територію, про те, що півгодини тому на території одного з домоволодінь селища Мирне вони бачили і впевнено пізнали розшукуваного, і готові на місці вказати співробітникам міліції дану адресу".

"Отримана інформація була повідомлена керівництву Сімферопольського РВ. З урахуванням вищевказаних обставин для затримання злочинця було залучено спецпідрозділ "Беркут", - зазначається в заяві відомства.

"О першій годині ночі 22 лютого бійці "Беркута" проникнули у двір і приступили до обстеження дворових будівель. У цей час син господаря вийшов із вхідних дверей і, побачивши співробітників міліції, поспішно сховався в приміщенні. Як виявилося згодом, у руках він тримав палицю, яку в темряві прийняли за обріз рушниці", - пояснюється в ньому.

"У ході операції захоплення для дезорієнтації злочинця в порожню кімнату була кинута світлошумова граната. Господар домоволодіння, 1950 року народження, почав спробу викинути спецзасіб на вулицю. У результаті вибуху чоловік отримав серйозне поранення кисті лівої руки. У будинку і на прилеглій території розшукуваний злочинець виявлений не був", - відзначає ВЗГ ГУМВС у Криму.

Кримська міліція запевняє, що "вживаються усі можливі заходи для якнайшвидшого затримання викрадача і порятунку життя заручниці".

Мустафі Хаїрову у результаті операції "Беркута" довелося ампутувати кисть лівої руки.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування