Без тепла можуть залишитись Ужгород та Мукачеве

Понеділок, 23 лютого 2009, 15:21

Ужгород і Мукачеве можуть відключити від опалення через відсутність лімітів на газ.

Про це йдеться у заяві голови Закарпатської облдержадміністрації Олега Гаваші з приводу ситуації із теплозабезпеченням регіону, повідомляє УНІАН.

Закарпатська область має один із найнижчих показників розрахунку підприємств теплокомуненергетики за спожитий природний газ, і таку інформацію подає ДК "Газ України", зазначається у заяві.

Щоправда, навіть в Управлінні інформації конкретних цифр поки що не мають. У той же час в Управлінні стверджують, що рівень розрахунків населення, котре має індивідуальне опалення, перевищує 100%.

"Деякі люди вперто не бажають усвідомити, що газ, а відповідно і тепло та інші блага цивілізації, мають свою ціну, і за них треба платити так само, як, скажімо, за хліб", - зазначив губернатор Закарпаття.

"Низький рівень проплати за теплопостачання спричинює те, що Ужгород і Мукачеве не може отримати лімітів на газ, а відповідно - існує загроза відключення котелень. На сьогодні "Уж-тепло" заборгував 7,9 млн., "Мукачів-тепло" – 2,7 млн. грн. (і це без боргу минулих років)", - продовжив Гаваші.

У зв'язку з цим губернатор звернувся "до всіх із проханням своєчасно розраховуватися за спожите тепло, гарячу воду тощо".

У своїй заяві Гаваші стверджує, що у нинішній ситуації винні не тільки споживачі: "За листопад-лютий "Газ України" не провів розрахунки за надані населенню пільги і субсидії – борг становить 21,3 млн. грн. При цьому область подала всі необхідні матеріали".

Також, за словами губернатора, показник проплати за спожите тепло міг би покращитися, якби підприємства теплокомуненерго змогли проплатити різницю в тарифах на теплову енергію, бо, "як відомо, нинішні тарифи не відповідають собівартості послуги".

"Однак з початку цього року область не отримала з держбюджету жодної гривні на покриття цієї різниці. Досі урядом не прийнято постанову про порядок використання цих коштів", - заявив Гаваші.

"Тому заборгованість зростатиме і надалі. І, як завжди, заручниками безпорадності високих урядовців, які, до речі, сидять в теплих кабінетах, є прості люди у всіх регіонах України", - додав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...