Ющенко забанив "Артек", бо загубили 3 гектари землі

Понеділок, 23 лютого 2009, 16:10

Президент Віктор Ющенко застосував право вето до закону про підтримку "Артека" з метою збереження у державній власності 2,8 гектара землі.

На цьому наголосив під час брифінгу перший заступник глави секретаріату президента – представник Президента в Кабінеті міністрів Олександр Шлапак, повідомляє УНІАН.

Він також нагадав, що президент 20 лютого застосував право вето до закону про № 906-VI "Про державну підтримку та особливості функціонування дитячих центрів "Артек" і "Молода гвардія".

Шлапак зауважив, що це вето жодним чином не заблокувало діяльність цих дитячих центрів. Президент не міг не зауважити, що у законі при визначенні розміру земельних ділянок, які надані в постійне користування центру "Артек" та належать до земель державної власності й не підлягають відчуженню, не враховано земельну ділянку розміром 2,8 гектара колишнього пансіонату "Аю-Даг" (із пляжною зоною), що перебуває в "Артеку" на праві господарського відання.

"Це дозволить зберегти його у державній власності", – аргументував Шлапак. Він наголосив, що це зауваження є принциповим.

При цьому перший заступник глави секретаріату президента нагадав, що Ющенко підписав закон "Про внесення зміни до закону України "Про Державний бюджет на 2009 рік", який передбачає збільшення фінансування міжнародного дитячого центру "Артек".

За словами Шлапака, спочатку планувалося, що додаткові 60 млн. грн. будуть направлені на "Артек" за рахунок скорочення видатків на функціонування президента, Кабміну та Верховної Ради, але у підсумку скоротили видатки президента, а решту необхідних коштів переклали на дефіцит бюджету.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
16:00
Пошук мін за допомогою дронів: українські розробники випробували сенсорні технології 
15:53
Теорія – у військовому коледжі США, практика – в боях в Бахмуті. Львів, Канзас і Бахмут в житті комбрига "Холодного Яру"
15:51
Експорт кукурудзи, ріпака, соняшника та пшениці: ліцензії видаватимуться з погодженням з Польщею
15:51
"Найбільше досягнення і невдача – це НУШ": міністр Лісовий про діяльність МОН за останній рік
15:49
Дрони, боєприпаси й гранатомети: Німеччина оголосила про новий пакет допомоги для України
15:34
Синоптики попередили мешканців Київщини про неприємні сюрпризи погоди
15:33
"Укрнафта" розпочала ребрендинг мережі АЗС Glusco
15:32
Туск після переговорів зі Шмигалем: Ми близькі до вирішення проблем  
15:27
Цього року планується запустити залізничний маршрут з Києва до Кошице
15:27
РФ створює нову адмінеліту на окупованих територіях України – розвідка Британії
Усі новини...