Грошей на виплати екс-депутатам немає - Лавринович

Понеділок, 23 лютого 2009, 16:21

Бюджет Верховної Ради на 2009 рік не передбачає коштів на виплати депутатам попередніх скликань.

Про це заявив перший віце-спікер Олександр Лавринович, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"З'ясувалося, що у нас (у парламенті) у кошторисі на цю статтю зараз не вистачає коштів. І тому усі, хто ці виплати одержував, усі опинилися в такому положенні (без одержання грошей)", - пояснив він.

При цьому перший віце-спікер не виключив, що в такому випадку екс-депутати можуть захистити свої права в судовому порядку. За словами Лавриновича, рішення судів прогнозоване, оскільки мова йде про невиконання норми відповідного закону.

"І тоді доведеться виплачувати це за рахунок фонду оплати праці, або апарату Верховної Ради, або нинішніх народних депутатів", - підкреслив він.

Як відомо, у понеділок з'явився список екс-депутатів, що вимагають виплати їм матеріальної допомоги. Серед таких Лев Миримський, Людмила Супрун, Ганна Антоньєва, Ярослав Мендусь, Олександр Баранівський та інші.

У той же час Баранівський (Соцпартія) спростував цю інформацію. "Уперше про це чую. Це якась провокація", - заявив екс-депутат.

У свою чергу Миримський підтвердив факт такого звернення. "Але я набагато більше віддаю людям. У мене є благодійний фонд. І якщо я одержу цю матеріальну допомогу, віддам її у фонд, і хоч якась користь від цієї держави буде людям", - сказав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News