Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Суд заборонив "Одесагазу" відключати газ

Понеділок, 23 лютого 2009, 16:32

Приморський райсуд Одеси задовольнив клопотання шести городян, які подали позови до ВАТ "Одесагаз" про заборону відключень тепла і гарячої води в багатоквартирних будинках Київського і Суворовського районів міста.

З урахуванням того, що представник відповідача – "Одесагаз" не з'явився на перше засідання суду, адвокат позивачів Дмитрієв звернувся до головуючої на процесі судді Світлани Ярош з клопотанням – "на забезпечення позову заборонити "Одесагазу" припиняти подання газу теплопостачальним організаціям до завершення судового розгляду позовів".

Крім того, заявив Дмитрієв, "кожний з шести громадян, які проживають у будинках Таїровського і Котовського житлових масивів і своєчасно сплачують рахунки за теплоносії, вимагають компенсації за заподіяну моральну шкоду", повідомляє УНІАН.

"Визначивши її сумою в 500 грн. на людину за кожний день, який споживачі були позбавлені комунальних послуг", - уточнив адвокат.

Суддя Ярош ухвалила рішення об`єднати шість позовів городян, які своєчасно сплачують рахунки за теплопостачання і гарячу воду, до керівництва "Одесагаз" і ухвалила задовольнити клопотання на забезпечення позову.

Констатувавши, що представник позивача з невідомих причин проігнорував явку до суду, суддя Ярош ухвалила: заборонити "Одесагазу" вживати будь-які дії з припинення постачання і транспортування природного газу в будинки Київського і Суворовського районів Одеси.

У суді також було констатовано, що на засідання з'явилися Олег Дягілєв – представник Одеської міськради, яка виступає на боці городян, які звернулися до суду, а також Леонід Білоусов, який представляє інтереси комунального підприємства "Теплопостачання Одеси".

Наступне засідання за позовом групи одеситів до місцевих газовиків призначене на 10 годину ранку 3 березня.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування